Inner relationship focusing

INNER RELATIONSHIP FOCUSING

 

Το Inner Relationship Focusing είναι ένα θεραπευτικό σύστημα και διαδικασία της Αnn Weiser Cornell και της Barbara Mc Gavin σαν μια συνέχεια του Focusing του Eugene Gendlin.Είναι μια διαδικασία συναισθηματικής θεραπείας και μιας προσεκτικής πρόσβασης στις εσωτερικές διεργασίες με αποτέλεσμα την ομαλή ροή της εσωτερικής ενέργειας και του πιο ανοικτού-θετικού προχωρήματος της ζωή κάποιου.

Το IRF δίνει μεγάλη έμφαση όπως και το Focusing στον τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας επιτρέποντας να σχετιστούμε με όλα τα κομμάτια μας συμπεριλαμβανομένου τα κομματια που είναι σε σύγκρουση, σε άρνηση ή απωθημένα σαν «μη αποδεχόμενα» κομμάια του εαυτού μας που νιώθουμε πως κάνουν την ζωή μας δύσκολη και θέλουμε να τα αποβάλλουμε. Όλα αυτά γίνονται πάντα με οδηγό το Σώμα μας.

Έχοντας μια σχετική επίγνωση και επιτρέποντας τα με κάποιον καινούργιο τρόπο να σχετιστούν μαζί μας και να ακούσουμε τι θέλουν να μας πουν δημιουργείται ένας εσωτερικός χώρος και μια ατμόσφαιρα που επιφέρει αλλαγές και μετακινήσεις για τον δρόμο της θεραπείας. Δίνεται έμφαση στον Εαυτό με μια ποιότητα Παρουσίας που μπορεί να σχετιστεί με τα υπόλοιπα διάφορα κομμάτια μας χωρίς να κρίνει αλλα δίχνοντνας μια προσεκτική περιέργεια να γνωρίσει φιλικά και ζεστά τα άγνωστα ή δύσκολα μέρη του Εαυτού μας.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι να γνωρίσουμε και να δώσουμε φωνη στο συναισθηματικό μας βίωμα από την μεριά αυτών των κομματιών μας.
Η πληροφορία που έρχεται στο συνειδητό μας μπορεί πολλές φορές να μας ξαφνιάσει και πάντα να μας συγκινεί . Κάνοντας μια παύση από την ροή της καθημερινότητας και των συνηθισμένων εσωτερικών μας διαδικασιων προσκαλούμαστε σε μια διαφορετική συνάντηση με το Σώμα μας και ότι περιλαμβάνει αυτό, αγκαλιάζοντας όλες τις πλευρές μας ακόμα και αυτές που δεν γνωρίζουμε μέρχι τώρα ότι έχουμε.

Skype