Τεχνική focusing Διαδικασία

H διαδικασία Focusing μας δείχνει το πώς μπορούμε να κάνουμε μια παύση σε μια κατάσταση που ζούμε και να δημιουργήσει  έναν εσωτερικό «χώρο» για νέες δυνατότητες εξέλιξης. Αυτή η πρακτική αναπτύχθηκε από την φιλοσοφία του Υπόρρητου και μας μαθαίνει πώς να αιτούμαστε την προσοχή μας σε κάτι το οποίο είναι άμεσα βιωμένο αλλα δεν μπαίνει σε λόγια.H διαδικασία Focusing μας δείχνει το πώς μπορούμε να κάνουμε μια παύση σε μια κατάσταση που ζούμε και να δημιουργήσει  έναν εσωτερικό «χώρο» για νέες δυνατότητες εξέλιξης.

Αυτή η πρακτική αναπτύχθηκε από την φιλοσοφία του Υπόρρητου και μας μαθαίνει πώς να αιτούμαστε την προσοχή μας σε κάτι το οποίο είναι άμεσα βιωμένο αλλα δεν μπαίνει σε λόγια.Το Σώμα μας ξέρει ποιο πολλά από αυτά που εκφράζουμε συνειδητά για τις καταστάσεις που ζούμε. Το Focusing μας βοηθά  να εισαχθούμε σε έναν ξεχωριστό τύπο συνειδητότητας, διαφορετικό από την καθημερινή συνειδητότητα μας.

Είναι συνειδητότητα ανοιχτή, γυρισμένη προς τα μέσα και κεντραρισμένη στο παρόν και στου Σώματος τις εσωτερικές αισθήσεις. Αυτή η αίσθηση στο Σώμα  μας ονομάζεται «Βιωμένη Αίσθηση»  και βρίσκεται πίσω από τις σκέψεις  και τα συναισθήματα μας, είναι σημαντική και γεμάτη νόημα. Είναι ένα μήνυμα από το Σώμα μας που θα μας μιλήσει όταν κάτσουμε να το ακούσουμε.

Το να έρθουμε σε επαφή με την «Βιωμένη Αίσθηση» είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα του Focusing.

Το Focusing είναι  η ικανότητα να καλοδεχόμαστε ότι έρχεται, να διατηρούμε μια φιλική στάση σε ότι υπάρχει μέσα μας. Είναι η ικανότητα να ακούμε αυτό το μέρος το οποίο προσπαθεί να μας πει κάτι και απλά ζητάει από εμάς μόνο να κάτσουμε φιλικά μαζί του, να το συντροφεύσουμε και να το ακούσουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα παραπάνω.

Το Focusing μας επιτρέπει να:

  • Καταλάβουμε τι αλήθεια νιώθουμε και θέλουμε
  • Να υπερνικάμε τα εμπόδια, να παίρνουμε αποφάσεις και να λύνουμε δημιουργικά  τα προβλήματα• Να γίνουμε πιο προσεκτικοί και φιλικοί στον εαυτό μας  και στους άλλους
  • Να συνεργαστούν το σώμα το πνεύμα και το μυαλό
  • Να βρούμε ανακούφιση στην ένταση και στους χρόνιους πόνους
  • Να είμαστε ανεξάρτητοι  από εξωτερικές πεποιθήσεις και πιστεύω
  • Να εμβαθύνουμε ποιο αποτελεσματικά στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία μας
Skype