Νέα/Ενημέρωση

«Σάββατο με τον Εσωτερικό μου Κριτή»

04/01/2021

Online (μέσω zoom)

Βιωματικό εργαστήρι με την Σοφία Παπουτσή

Σάββατο 16/01/2021, 11:00-16:00

Διοργάνωση: my therapy

πληροφορίες: www.sofiapapoutsi.com, admal76@yahoo.com. 6909327124

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Προϋπόθεση παρακολούθησης: Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το εργαστήρι, δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ μέχρι την Πέμπτη στις 14/1. Στην συνέχεια θα σας σταλεί email με τις οδηγίες και προϋποθέσεις παρακολούθησης.

Εσωτερικός Κριτής:

Όλοι έχουμε κάτι να σκεφτούμε όταν ακούμε αυτό το όνομα: ΚΡΙΤΗΣ

Συνήθως σκεφτόμαστε αυτούς τους γύρω μας που δεν χάνουν την ευκαιρία να μας επικρίνουν και να μας πουν το ότι δεν κάναμε κάτι, το πόσο καλύτερα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι και το πόσο αρκετό δεν είναι αυτό είχαμε κάνει ή το πόσο αρκετοί δεν είμαστε, ακόμα, και εμείς οι ίδιοι.

Αυτές οι φωνές έρχονται από τους γύρω μας και είναι ξεκάθαρες. Τι γίνεται όμως με εκείνη την φωνούλα που είναι πάντα μέσα στο κεφάλι μας (συνήθως) και δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο ή αδιάφορο; Αντιθέτως, μοιάζει να τρέφεται με ότι γίνεται γύρω μας και μέσα μας, υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες μας, τους φόβους μας και την ανεπάρκειά μας, πράγματα που βρίσκει παντού και δεν σταματά ποτέ να ψάχνει προκειμένου να επιβεβαιώνεται.

Η φωνή αυτή είναι που θα μας χαλάσει μια καλή στιγμή, που θα μας κάνει να νιώθουμε τύψεις για το πώς είχαμε μιλήσει ή νιώσει ή πράξει στους αγαπημένους μας, θα μας σαμποτάρει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και θα εντοπίσει στον καθρέφτη τα κιλά μας, τη ρυτίδα μας και ότι άλλο βρει για να μας χαλάσει την διάθεση. Η φωνή αυτή έχει τόσα πολλά στο ρεπερτόριο της που θα μας κάνει να έχουμε πάντα έναν κόμπο στο στομάχι ή στο λαιμό, και κάτι σαν μια σκιά πάντα να μας παρακολουθεί ακόμα και στο περπάτημα μας.


Ο Κριτής μας μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και αυστηρός μαζί μας κάποιες φορές. Παρόλα αυτά υπάρχει κάτι τόσο οικείο στην παρουσία του που δεν καταλαβαίνουμε καν την επιρροή του πάνω μας, και όχι μόνο. Βγαίνει στην ομιλία μας, στις κινήσεις μας και μιλάει (συνήθως) για μας μειονεκτικά, αλλά μοιάζει όλο αυτό σαν κάτι το τόσο φυσικό. Κάποιες φορές είναι τόσο δυνατός που μπορεί να καθορίσει όλη την ζωή μας και τις κινήσεις μας. Σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε τόσο ταυτισμένοι μαζί του που δεν τον καταλαβαίνουμε καν.

Πολύ συχνά κάποιος έρχεται- χωρίς να το ξέρει- στην θεραπεία εξαιτίας του και ίσως η δουλειά μαζί του (με τον Κριτή) να είναι το κλειδί της προσωπικής του ανάπτυξης.

Για το βιωματικό εργαστήριο: Έχουν γραφτεί πολλά γι αυτόν τον Κριτή. Έχουν ειπωθεί άλλα τόσα. Σε αυτό εργαστήρι δεν θα αναλυθεί θεωρητικά, αλλά θα σας δοθεί η ευκαιρία- με έναν δημιουργικό τρόπο- να τον γνωρίσετε, αλλά και τα κομμάτια (μέρη του εαυτού σας) που επηρεάζει.

Μέσα σε λίγες ώρες θα έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε πράγματα που σε άλλη περίπτωση, ίσως, να χρειάζονταν μήνες ψυχοθεραπείας.

Η διαδικασία είναι μια ιδέα της εισηγήτριας αλλά βασίζεται στην Inner Relationship Focusing ψυχοθεραπεία (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ) χωρίς να χρειάζεται καμία γνώση ή εξειδίκευση δική σας, ως προϋπόθεση συμμετοχής.

Τα οφέλη που θα έχετε μετά το εργαστήρι δεν θα ονομαστούν, καθώς δεν ταιριάζει με την θεραπευτική προσέγγιση που πρεσβεύει, αλλά το εργαστήρι υπόσχεται να συνεισφέρει σε μια μεγαλύτερη εσωτερική γαλήνη και σε πολλές εξωτερικές συμφιλιώσεις. Όσο πιο λίγες προσδοκίες βάλετε στον εαυτό σας, τόσο πιο πολλά μπορεί να συμβούν. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στον εσωτερικό σας χώρο και ο καθένας σας θα πάει όσο και όπου μπορεί για την ώρα. Όλα τα άλλα θα τα πείτε μετά εσείς!

Χρήσιμες πληροφορίες:

Θα χρειαστεί να έχετε στον χώρο σας έτοιμα κάποια υλικά, όπως 3-4 χαρτιά Α4 και ότι άλλο θέλετε από μπογιές και μολύβια. Επίσης μπορείτε να ανοίξετε ένα συρτάκι στο σπίτι όπου βάζετε ότι δεν χρειάζεστε. Μπορείτε να επιλέξτε διάφορες υφές και ποιότητες, όπως μπαταρίες, πούπουλα, βελόνες, καρφίτσες, βελούδο, φτερά, γυαλί και ότι άλλο θέλετε. Ένα ψαλίδι είναι πολύ χρήσιμο, επίσης. Αν έχετε παιδάκια στο σπίτι δανειστείτε αν μπορείτε κάτι αντίστοιχο. Όσο πιο πολλά υλικά έχετε τόσο πιο πολύ θα το ευχαριστηθείτε. Αν είναι δύσκολο να βρείτε όλα τα προηγούμενα, αρκεστείτε στους μαρκαδόρους, στα χαρτιά, σε ένα μολύβι ή στυλό.

Καλό θα ήταν να έχετε και μια κόλλα για να κρατηθούν τα αριστουργήματα σας!

Λίγα λόγια για την Εισηγήτρια:
Η Σοφία είναι Προσωποκεντρική και Focusing Βιωματική Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια.

Είναι Εντεταλμένη Εκπρόσωπος Ελλάδος του Ινστιτούτου Focusing της Νέας Υόρκης. Παρέχει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά Focusing όλων των επιπέδων.

Διδάσκει την Προσωποκεντρική Προσέγγιση στο Mediterranean College στην Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο: Το συγκεκριμένο εργαστήρι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Είναι θεραπευτικό και όχι εκπαιδευτικό. Είναι ανοιχτό σε όσους έχουν διάθεση για μια δημιουργική, ανοιχτή στάση και περιέργεια απέναντι στον εαυτό τους. Σίγουρα θα συναντήσετε κάποια κομμάτια που γνωρίζετε πολύ καλά αλλά ο τρόπος συνάντησης τους θα είναι μοναδικός.

Τεχνική Υποστήριξη: Σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα συμμετέχει και θα υποστηρίξει την εισηγήτρια και τους συμμετέχοντες σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, η Γεωργία Καλτσίδου. Η Γεωργία είναι Ψυχολόγος, Προσωποκεντρική & Focusing-Βιωματική Ψυχοθεραπεύτρια και για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσετε την ώρα του εργαστηρίου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο κινητό τηλέφωνο 6973502573 ή μέσω email στο geokaltsidou5887@gmail.com

 

Skype